Poengdeling, styrtregna og Sola

Morten Kvelland
Det var duket for den 9. serierunden hjemme på Vessia og det var duket for sola. Ikke fysisk - for det gode været var for anledningen erstattet av styrtregn, lyn og torden – men Rogalandslaget hadde tatt turen til Porsgrunn for å prøve å sikre hjemmelaget årets første poengtap.

Og det var Vestlendingene som startet kampen best. De første 5-10 minuttene så var det gjestene som så mest våkne ut og som strålte i regnet. Men derfra og ut var det «oppskriftsmessig» gutta i blått som styrte det meste. I det 14 minutt ga det også uttelling i form av 1-0. Årets Pors-toppscorer Pål Røsvik steg nydelig til værs og styrte et Mladenovic-innlegg kontant bak Solas keeper til stor jubel fra tribunen.

Ikke lenge etter var vår kaptein igjen klar med nok en strålende målgivende pasning. Denne gangen var det Noah Kojo, som tok et sugende løp bak regntunge Sola-stoppere og bredsidet inn vårt andre. 2-0 var også stillingen til pause i en omgang Magne Hesmyr Nilsen og co nok var godt fornøyde med fra sidelinjen.

Men i andre omgang preget de mørke skyene gutta i blått. Omgangen var ikke mer enn et minutt gammel da Sola fikk sin første kontringsmulighet. Den tok de med begge hender og reduserte til 2-1. Ikke mer enn 5 minutter etter var værfantastene på farten igjen. Nok en gang brøyt de et Pors-oppspill og satte på storfarten fremover. Dermed 2-2 og vi var plutselig like langt. Selv om også de blå skapte sjanser i denne omgangen var gjestene de mest effektive. 2-3 og 2-4 kan i det store og hele beskrives i samme ordlag som Solas to første scoringer og dermed ble vi jagende etter de siste 10 minuttene + tillegg.

Men gutta i blått ga seg aldri. Anført av innbytter Christian Dankwah og kaptein Stefan Mladenovic skulle ikke håpet om poeng være ute for Porsrane. Først drillet førstnevnte litt inne i Solas 16-meter før han ble lagt i bakken. Da blir det som kjent straffespark og på den var vår kaptein sikker da han satt ballen til venstre for keeper. Og jaggu slo ikke lynet ned samme sted igjen bare få minutter etterpå. Dankwah ble igjen lagt i bakken og Mladenovic fulgte suksessoppskriften og sendte igjen keeper i feil hjørnet. Hjemmelaget jaktet den avgjørende scoringen godt inne i overtiden, men uttellingen uteble og dermed ebbet det ut med 4-4 og årets første poengdeling for de 11 blå.