Dyster ettermiddag på Vestlandet

Morten Kvelland

Våre gutter tok fatt på årets lengste bortetur da vi skulle møte Staal Jørpeland. Etter noen gode måneder innledningsvis skulle nettopp denne borteturen gi oss et innblikk i realiteten. 0 poeng med til Porsgrunn betydde årets første tap og en bitter smak i munn på hjemturen.Første omgang ble, som så ofte før på vestlandet, preget av spill i motvind. Både bokstavelig, men også billedlig talt. Staal kom heltente inn i oppgjøret og fikk tidlig satt kampen på sine premisser. Høyt press og høyt tenningsnivå beskrev Staal-gutta som tidlig fikk kampen inn i sitt spor. Gutta fra Porsgrunn slet med å få i gang eget spill, ble litt for deffensive i valgene sine og endte ofte opp med å slå lange baller inn i motvinden og opp mot store, sterke Staal-forsvarere.

Etter å ha blitt trykket tilbake i store deler av den første omgangen, så det allikevel ut til at vi skulle komme oss inn til pause uten at lagene hadde åpnet målkontoene. Men, den gang ei. Like før pause skulle det virkelig smelle fra hjemmelaget. Fra omkring 20 meter banket en hjemme-angriper ballen opp i den lengste bøylen, utagbart for Hagen i Pors-målet. Dermed ledet vertene inn til hvilen.

I bortegarderoben ble det manet til mer fighting-spirit i den andre omgangen. Og tenningsnivået var merkbart høyere fra Porsegutta nå. Flere dueller ble vunnet og Pors styrte mer av spillet, uten at man helt fikk i gang finspillet. Noen sjanser av varierende størrelse klarte man å vaske frem, men det helt store trykket fikk man ikke på hjemmelaget.

Da var det istedenfor de grønnsorte som fikk uttelling igjen. 67 minutter ut i kampen er vi merkelig passive i egen boks på en defensiv dødball. Staal får vinne flere dueller på rad og setter til slutt også sitt andre.


Nå måtte vi virkelig frem og fortsatte å jakte rytme og press på hjemmelaget. Ikke lenge etterpå var det likevel vertene som fikk en ny god sjanse. Dommer blåser for hands og fra 11-meteren håper hjemmelaget å punktere kampen. Petter Hagen delte ikke den tanken og reddet mesterlig forsøket.


Mot slutten av omgangen fikk vi endelig satt et skikkelig trykk på vertene og vasket også frem flere gode sjanser. Dessverre ble det ingen uttelling for oss denne dagen og dermed var årets første tap et faktum.En nedtur i en strålende åpning til tross – her er det ingen tid til å henge med hodet og syntes synd på oss selv. Allerede førstkommende lørdag er det dags for å slå knallhardt tilbake! Da tar vi imot serietoer Brodd hjemme på eget kunstgress til en real toppmatch! Da håper vi å se alle blå på plass for å heie gutta tilbake på vinnersporet.


Heia de blå!


11er:
Petter Hagen – Wojciech Jurek (Emmanuel Gisa i 20), Tobias Garstad, Granit Shala, Ådne Nordbø – Noah Kojo (Simen Thorsen i 20), Kjetil Svarteberg, Viktor Namløs (Truls Meen i 9) – Christian Dankwah (Kachi i 20), Pål Røsvik, Stefan Mladenovic