Romjulsvinnere etter "rysare" mot Hei

29.12.2016

I år som i fjor ble det Pors og Hei som sto på hver sin side av banen da finalen i romjulscupen ble blåst i gang, og i år som i fjor hentet vi hjem pokalen - etter en kjempeopphenting i andre omgang.

Pors gikk til finalen med 13-0 i målforskjell etter kvart- og semifinale, men kom tidlig under 2-0 mot et kontringssterkt Hei-lag. Etter en redusering av Daniel Lauritzen utnyttet de grønne et slapt tilbakespill, og gikk til pause med 3-1 ledelse.

Tidlig i andre omgang hadde vi flere sjanser til å redusere, i stedet var det Hei som skulle få nok en scoring og nå var det kun de mest optimistiske blå som trodde på finaleseier. Heldigvis hadde også spillerne trua.

Rutinerte Kim Bentsen og Ulf Riis tok tak, og løftet med seg laget fremover - og Sander Loen reduserte til 4-2. Kun minutter senere var en sterk Marius Enger frempå og sørget for at det kun var ett måls forskjell.

Med tre minutter igjen pøste de blå i angrep, og det kunne gått veldig galt da Hei stjal ballen og kom alene med Jon Kåsa. 18 åringen vartet opp med en klasseredning, fikk ut ballen og Kim Bentsen dunket inn 4-4. Jaja, den var innom noen flere på veien før Kim, men slik så vi det LIVE på facebook.

Dermed var det duket for Golden Goal, og vi kunne avgjort med en gang da Granit Shala avsluttet i korthjørnet, men Steffen Andersen i Hei-målet fikk ut en tå. Det gjorde han derimot ikke sekunder senere da nevnte Shala klinte ballen i krysset helt ute fra sidelinja. 5-4 til de blå, og romjulstittelen ble med hjem i år også.

Takk til Hei for en spennende finale. Det er nok ikke siste gang vi ses i finalen der oppe.

Turneringens toppscorer: Ole Sagarino, Hei

Turneringens beste keeper: Steffen Andersen, Hei

Turneringens beste spiller: Kim Bentsen, Pors