Et nytt år går mot slutten....

22.12.2021


Nok et år går ubønnhørlig over i historien. Ute laver snøen ned og legger seg som et hvitt teppe over landskapet, er dette et tegn på en ny start? En start på slutten? Slutten på isolasjon, frykt, ensomhet, og nedstengning. Er dette da vi vi alle får Blanke ark og fargestifter så vi kan farge på vår egen hverdag og atter engang leve slik vi ønsker! Ingen meter, ingen masker, ingen frykt, ingen nettroll, spille fotball, leke, hyle, skrike, heie, se fotball kamp, dra på byen etterpå med venner, bruke byen...... Leve livet, eller må vi fortsatt leve i frykt. I frykt for den neste greske bokstaven som kommer, blir det sigma, Upsilon eller er det kappa. Som igjen er MYE mer smittsomt enn Omicron og alle må igjen vaksineres og holde avstand. Tiden vil vise, det om har skjedd og skjer har og vil sette spor i lang tid fremover.

Uansett utfall har jeg begynt og farge 2022, fargene blått og hvitt er neste brukt opp, hvorfor?

Fordi 2022 blir PORS Fotball sitt år. I 2022 skal du igjen høre brølet fra vest, for neste år går vi for opprykk til PostNord-ligaen.

Vi skal fortsette å utvikle klubben til å bli en naturlig plass for alle i å samles, og skape en arena der mennesker og fotball er i fokus. Styrke og utvikle samarbeid på tvers av klubber, hjelpe andre klubber der vi kan. Bidra til å styrke fotballen i byen, la alle få mulighet til å utvikle seg og kanskje oppnå det de drømmer om. Vi ønsker å kunne bidra til at flere drømmer blir oppfylt og skape magiske øyeblikk på stadion.

Vi skal styrke trenerutvikling både i engen klubb og omliggende klubber.

Vi skal fortsette å tilby gratis trening til de under 13 år, slik alle får muligheten til å være med.

Vi skal styrke satsingen på ungdom, fortsette med gratis fysio behandling til alle over 13 år.

Vi skal satse på keeper utvikling og bruke den nye keeperbula vår hele året og har derfor ansatt keeper trenere fra ungdomsnivå til og med a-lag.

Fortsette og utvikle Gatelaget til pors, laget for de som trenger et sted å samles for å ha det gøy. Et lag som inkluderer alle, ser alle, lytter og ikke minst et lag der alle bryr seg om deg!

Utvikle morgendagens bærekraft ambassadører, gjennom våre verdier og handlemåte. Vi skal være positive i møte med andre, offensive på og utenfor banen og tørre å tenke langt fram. Rause med de rundt oss, gi til de som trenger det. Solid i at vi forankrer våre handlinger i bærekraft og fremtid.

Dette er det vi skal jobbe med, dette skal ta bort frykt, isolasjon og ensomhet, sammen skape Pors for Porsgrunn. Sammen skal vi se fremover og ta tilbake hverdagen.

Ikke rart jeg måtte kjøper mer blå og hvite fargestifter, store ambisjoner og mye som skal gjøres.

Men med et team bestående av Stig Haddal som hovedtrener og et blått hjerte som skal styre sport blir det ikke vanskelig å farge himmelen og byen blå. Fredrik Grohs som daglig leder skal føre den blå armadaen fremover omgitt av et ivrig trenere og foreldre i både barne og ungdomsavdeling.

Hvordan og hvorfor er dette mulig... Fordi vi har fantastiske partnere og sponsorer som tror på det vi gjør og støtter oss i arbeidet. TUSEN TAKK til dere ALLE.

Som sagt går 2021 mot slutten. Det slutter slik det startet, med restriksjoner. Og læren om nye bokstaver i det greske alfabetet. Men vi fikk spille fotball, vi fikk møtes, vi fikk klemme om da bare i noen måneder. Vi fikk igjen høre jubel og brøl på stadion, og vi så toget gå flere ganger ref. PD. Men vi satt på toget helt til siste seriekamp, ja til og med så nære som to stolpeskudd fra oss og Follo i det 80. minutt fra opprykk. Vi endte på en sur 3. plass, men det viser seg at det bor mye i dette laget.

Ny profil kom på plass, ny tribune, keeperhule og nye lys på stadion. Våre ønsker for fremtiden og området på pors ble presentert på julelunsjen i en fantastisk video. Gatelaget så dagens lys, med kaptein Kim Bentsen som prosjekt leder.

Og medlemsmassen i PORS Fotball har vokst med neste 10 prosent i koronaåret, noe rett må vi ha gjort.

Hvordan og hvorfor har vi klart dette, jo fordi dere våre medlemmer, sponsorer, mammaer, pappaer, trenerer, spillere, krets og media har støttet og ikke minst fremsnakket oss.

Tusen tusen takk til dere alle, vi er ydmyke og stolt over å kunne jobbe med og for dere.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR TIL DERE ALLE, vi gleder oss til våren og fotball igjen.

Gert Willumsen

Leder Pors Fotball