Annerledes året 2020

23.12.2020

Januar 2020, kulda hadde senket seg over grenland, varmen i banene var skrudd på og barn, unge og voksne hadde begynt å gni jula ut av øynene. Treningene var i gang alle løp rundt og ante bare fred og ingen fare. Utholdenhet, formasjoner og bevegelser ble terpet, sesongen 2020 var i gang for noe og oppkjøring for andre. Lag var meldt på i vinterserien, treningskamper booket, serien, avdelinger satt, A-laget skulle endelig slippe å reise. ALT lå til rette, Alt skulle gå vår vei i år... Alt skulle være duket for et nytt og spennende år, Nye trenere hadde vi fått, nye spillere på plass og alt lå duket for noen fantastisk oppgjør på stadion.

Men..... Langt, langt der borte lå en usynlig fiende. En fiende som ikke spiller fotball, som heller ikke bryr seg om du er gammel elle ung. En fiende som ikke bryr seg om grenser, om vi er venner, alliert eller ikke. En fiende som forflytter seg usynlig over hele verden, en fiende som faktisk forteller oss hvor liten verden har blitt og hvor avhengige vi faktisk er av hverandre. Denne fienden kom over Europa og landet vårt så raskt at vi knapt fikk tid til å tenke, ei heller planlegge.

12. Mars ble Norge stengt ned, vi stengte ned. Vi ble alle oppfordret til å stille på dugnad, lite visste vi at i skrivende stund fortsatt skulle jobbe dugnad. Dette er den største dugnaden her i landet siden 2. verdenskrig. Dere er rå, vi er rå! Ja vi er inne i en større oppblomstring her i grenland i disse dager, men ingen andre land i den vestlige verden kan vise til slike tall i gjør på smitte og dødelighet. Noe gjør vi rett, er det fordi vi faktisk har ordet dugnad i ordboka vår?

Hva gjorde vi ? Jo, vi måtte permittere og slutte med all aktivitet. Hvorfor? Fordi usikkerheten om hva dette var og hvor lenge dette skulle vare, surret i bakhodene våre. Vi hadde ikke økonomi til å holde aktiviteten i gang uten at penger kom inn. Denne usikkerheten varte i noen uker før vi igjen opphevet trenings forbudet og permitteringene. Vår jobb er å holde hjulene i gang skape en arena der mennesker og fotball er i fokus. Dette har vi gjort helt siden påske, bortsett en uke etter et utbrudd på Vessia. Vi har i denne perioden ikke hatt noen smitte tilfeller i klubben!

Sesongen med kamper for de unge og eldre ble utsatt og utsatt. Men de unge under 20 fikk og omsider lov til å spille kamper, mens de eldste nemlig A-laget ble lovet, lovet, lovet og atter lovet en oppstart helt frem til september. Da kom den endelige beskjeden om at 2020 sesongen ble avlyst, 9 måneder med oppkjøring var over og 6 nye måneder med oppkjøring kunne begynne......

Men barn og ungdomsfotballen rullet hele høsten med de siste kampene i november. Til tider har det vært 200 på kamp på aldersbestemte klasser, lagene har fulgt hverandre på kamp, heiet hverandre frem. Kanskje dette året har styrket samholdet blant lagene og klubben, det har vært utrolig moro å se engasjement blant de unge. Vi har sammen klart å skape et lite fristed og pusterom selv om pandemien har herjet. De unge har vært utrolig tilpasnings dyktige i denne situasjonen der det til tider kom ukentlige oppdateringer på hva som var lov. Det viser kanskje at vi ikke så langt har hatt noen smitte i klubben, dere har alle oppført dere eksemplarisk.

Hva mer har vi gjort i løpet av 2020?

Vi mistet vår daglige leder, vår alles kjære Kyrre Jansen valgte å gå over til en normal hverdag fra å sitte på PORS 24/7. TAKK for alt du har gjort og gjør for PORS <3

Vi søkte i denne perioden etter ny daglig leder, men under prosessen fant vi ut at mange av oppgavene kunne ivaretas av andre og kanskje vi kunne vri fokuset enda mer over på det vi skal jobbe med Fotball og utvikling. Ny stilling ble utlyst og ny prosess ble satt i gang. I november landet vi nye trenere og spillerutviklere. Nye ansikter i Pors er Koorush Ansari, Reinhard B. Nærbø og Ludvik Mørk Stabell-Johansen, disse blir en del av satsningen på ungdom i Pors. Som spillerutviklere vil disse og bistå mamma og pappa trenerne på barnetrinnet samtidig som de skal implementere Landslagsskolen som utviklings verktøy på ungdomstrinnet og på sikt nedover på barnetrinnet.

Hva mer har skjedd i 2020:

Vi har fjernet treningsavgift for alle barn til og med 12 år

Vi har pusset opp hele garderobeanlegget for de fra 13 til A-laget, for å bygge garderobe kultur og samhold

Bygget et treningshjørne for skadeforebygging og restitusjons treninger.

Tilbyr gratis fysio behandling for alle spillere over 13 år.

Startet med å kle opp alle spillere fra de yngste til de eldste i likt trenings tøy.

Ansatt egne spillerutviklere og sportslig leder i ungdom som også skal hjelpe pappatreneren på de yngste lagene.

Trenerutviklere som skolerer alle mamma og pappa trenerne så de har Grasrot trener utdannelse.

Samarbeid med Telemark fotballkrets, som vert for kretslags treninger og kompetanse utvekslings arena. Hjelp til å implementere LANDSLAGSKOLEN I pors, som en den av opplæringen av unge spillere.

Prosjektert Keeper binge under tribunen, denne blir på 120 m2. Kan også brukes av de yngste om vinteren. Jobben er startet.

Investert i en Platform som heter Spiideo, hvor vi kan filme alt av treninger og kamper, analysere, vise, selge kamper som blir spilt på stadion. Brukes av alle i ungdomsavdelingen som et legg i spillerutvikling.

Vi har også startet flere prosjekt for 2020:

Fotball FFO er under ut arbeidelse

Fullføre keeperhule

Tribune

Nytt lys på banen

Bylag/gatelaget PORS for Porsgrunn som er et lavterskel lag som favner om alle fra rus, utenforskap, integrering ol.

2021 skal vi endelig ta hverdagen tilbake, korona skal bekjempes. Banene skal igjen åpne for alle som vil komme å se fotball. Oldeforeldre, Besteforeldre, foreldre, onkler og tanter til Joakim og Trine skal alle igjen kunne komme å se på de utfolde seg på banen. De skal kunne skrike og heie på sine nærmeste, klappe for motstanderen og sammen skape opplevelser som vi alle tar med oss resten av livet. Opplevelser som sakte, men sikkert visker ut annerledes året 2020!!

Sist, men ikke minst tusen,, tusen takk til alle Samarbeidspartnere som har trodd på det vi holder på med, støttet oss hele året og resignert nye avtaler for årene som kommer. Alle spillere som har fulgt råd og pålegg, og ikke minst vært tålmodige. Trenere for å være kreative med tanke på å holde treningene utviklende og interessante. Alle som har stilt på dugnader. Mammaer og pappaer som har stilt opp for barna og klubben. Pors If som har bygd ny kiosk, lagt tak på Container og stiller opp for alle foreningen i PORS. Hele styret i pors fotball som bidrar til at vi skal lykkes i våre mål om utvikling av klubben. Kaffeen med Realf, for at dere stiller konstruktive og kritiske spørsmål og alltid stiller opp.

Tusen, tusen takk til dere alle!!

Med dette ønskes alle en fantastisk jul og et godt nytt år! måtte 2021 bli blått og magisk.

Gert Willumsen
Styreleder
Pors Fotball